Wat zijn de voordelen van een topdekmatras?

Wist je dat een topdekmatras heel veel voordelen heeft? Daar zullen we je in deze blog alles over vertellen! But first of all: wat is een topdekmatras eigenlijk? Een topdekmatras is een dun matras wat je bovenop het reguliere matras legt. Een topdekmatras wordt ook wel oplegmatras, topper, matrastopper of dekmatras genoemd. Dit product is leverbaar in allerlei verschillende soorten en maten, zowel 1-persoons als 2-persoons! Qua kern heb je bijvoorbeeld koudschuim, traagschuim, latex en comfortschuim. Er zijn ook topdekmatrassen met een split aan het hoofdeinde, speciaal voor elektrisch verstelbare boxsprings.

De grootste voordelen van een topdekmatras op een rijtje:

vinkje Ligcomfort verhogen

vinkje Hardheid aanpassen

vinkje Naad tussen matrassen overbruggen

vinkje Levensduur van matras verlengen

vinkje Gemak

Voordeel 1: Ligcomfort verhogen

Met een goed topdekmatras verhoog je het ligcomfort - letterlijk en figuurlijk! Over het algemeen geldt: hoe dikker de topper, hoe meer effect. Elk materiaal heeft zo z’n eigen voordelen. Koudschuim ventileert bijvoorbeeld het beste, biedt heel goede ondersteuning en geeft relatief stevig ligcomfort. Latex ligt juist heerlijk zacht en soepel, alsof je op een wolkje slaapt. En traagschuim werkt drukverlagend als het in contact komt met lichaamswarmte; erg prettig voor je spieren en gewrichten. Naast dat je wat zachter of juist wat steviger ligcomfort zal ervaren (afhankelijk van welk materiaal je kiest), verhoog je ook de instaphoogte. Hierdoor kun je makkelijk in- en uit bed stappen en ziet het er voor het oog ook direct een stuk luxer uit!

Voordeel 2: Hardheid aanpassen

Vind je je huidige matras te hard, maar is je matras nog niet aan vervanging toe? Of heb je nu juist een zacht matras en wil je het ligvlak iets verstevigen zodat je rug beter wordt ondersteund? Dan is een topdekmatras ook zeker een uitkomst! Je hoeft niet gelijk een compleet nieuw (duur) matras aan te schaffen, met een topdekmatras kun je het ligcomfort namelijk al flink upgraden!

Voordeel 3: Naad tussen matrassen overbruggen

Een van de grootste slaapergernissen van koppels blijkt de naad tussen twee 1-persoonsmatrassen te zijn. Zo vervelend, die spleet… Maar goed nieuws: dit is ook heel eenvoudig te verhelpen met een topdekmatras! Met een topdekmatras hef je de naad op en creëer je in feite een groot 2-persoons matras, maar wel met behoud van het ligcomfort en stevigheid van je eigen matras. Ideaal! Heb je een elektrische bodem? Ook geen probleem, kies in dat geval voor een split-topdekmatras. Zo kun je de elektrische bedbodems gewoon individueel blijven bedienen en toch genieten van het comfort van een 2-persoons topdekmatras. Handig toch?

Voordeel 4: Levensduur van matras verlengen

Niet alleen het ligcomfort wordt met een topdekmatras beter, maar ook de levensduur van het matras wordt verlengd. Door het gebruik van een topper wordt het onderliggende matras beschermd en zal het matras een aanzienlijk langere levensduur hebben. Deze slijt immers minder hard omdat het niet direct in aanraking komt met transpiratie. Het matras blijft dus ook schoner. Ook vanuit hygiënisch oogpunt is een topdekmatras dus een waardevolle aanvulling!

Voordeel 5: Gemak

Vind jij het bed verschonen een vreselijke klus? You are not the only one! Een topdekmatras is in dat geval ook echt een uitkomst. Je hoeft namelijk alleen het beddengoed op de topper (de bovenste matraslaag) te verschonen. Een stuk makkelijker door de soepelheid/wendbaarheid en het lagere gewicht van een topdekmatras in vergelijking met een gewoon matras. Je bed is binnen no-time verschoond!

Kleine kanttekening: als je op dit moment een oud matras hebt met kuilvorming zal een topdekmatras dit helaas niet kunnen wegwerken. In dat geval kun je beter op zoek naar een nieuw matras!

Overtuigd?

En? Overtuigd? Bij Lusanna.nl vind je heel veel verschillende soorten en maten topdekmatrassen, van 3 cm- tot maar liefst 10 cm dik. Zie je door het grote aanbod door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! Neem gerust contact op met onze klantenservice. We zijn op dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur bereikbaar via klantenservice@lusanna.nl en 085 273 2284. Natuurlijk ben je ook altijd welkom in een van onze showrooms om onze topdekmatrassen te komen proefliggen!