Wat is beter: een enkel- of 4 seizoenen dekbed?

heerlijke warme dekbedden

Ben je op zoek naar een nieuw dekbed? De keuze is reuze! Maar dat had je vast al gemerkt ;-) Naast de vulling van wol, synthetisch, dons of katoen heb je ook de keus tussen een enkel dekbed of een 4-seizoenen dekbed. Maar wat is het verschil daartussen? En waar kun je het beste voor kiezen? Lees het in deze blog!

Wat is het verschil tussen een enkel- en een 4 seizoenen dekbed?

Er zijn dus 2 basissoorten dekbedden: een enkele variant en een 4-seizoenen variant. Een enkele variant bestaat uit 1 laag en is in principe geschikt voor het hele jaar vanwege de goede isolatie. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 aparte delen. 1 deel is geschikt voor de zomer, het andere deel is geschikt voor de herfst en de lente. Door deze 2 delen aan elkaar vast te maken krijg je een heerlijk dik winterdekbed.

Wanneer kies je voor een enkel dekbed?

Voorbeeld enkel dekbed

Heeft jouw slaapkamer het hele jaar door een constante temperatuur en wil je niet steeds van dekbed wisselen? Dan is een enkel dekbed voor jou het meest geschikt! Een enkel dekbed biedt een constante warmte-isolatie. Deze dekbedden zijn beschikbaar is diverse warmteklassen, warmteklasse 1 t/m 4. Voor je beeldvorming: warmteklasse 1 is een dik winterdekbed, warmteklasse 4 is een koel zomerdekbed. Voor de meeste mensen zal een enkel dekbed in warmteklasse 2 of 3 prima geschikt zijn voor het hele jaar door. Maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen om meerdere enkele dekbedden aan te schaffen! Bijvoorbeeld een extra warm dekbed voor in de winter en een luchtig zomerdekbed voor de warme zomernachten. Zo kruip je het hele jaar door heerlijk onder de dekens!

Wanneer kies je voor een 4-seizoenen dekbed?

Fuzzenza dekbed 4-seizoenen

Het grootste voordeel van een 4-seizoenen dekbed is natuurlijk dat je heel makkelijk kunt wisselen tussen de verschillende dekbed delen. Je past het dekbed eenvoudig aan op de (soms sterk veranderende) slaapkamertemperatuur. Is het warm, dan gebruik je het zomerdeel. Begint het wat frisser te worden, gebruik dan het lente/herfstdeel. En wordt het écht koud? Voeg dan beide delen samen voor een heerlijk dik en behaaglijk warm winterdekbed. Zo ben je met de aanschaf van één 4-seizoenen dekbed het hele jaar door voorzien van fantastisch en altijd comfortabel dekbed dat precies past bij de (slaapkamer)temperatuur!

Kun je beter kiezen voor een enkel dekbed of een 4-seizoenen variant?

Tsja, dat is een goede vraag. Eigenlijk is de conclusie dat jouw persoonlijke voorkeur je uiteindelijke keuze zal bepalen. Een goede nachtrust is heel belangrijk voor je gezondheid: als je goed slaapt zul je uitgerust en fris wakker worden. Het juiste dekbed draagt daar zijn steentje aan bij! Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Nog vragen?

Mocht je graag meer informatie willen over onze dekbedden, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!