Losse matrashoes met rits: leverbaar in ALLE maten en hoogtes!

Een nieuwe matrashoes voor matras of topdekmatras

Is het comfort van je huidige matras nog steeds naar wens, maar is de hoes versleten of ziet het er niet meer zo hygiënisch uit? Waarom investeren in een compleet nieuw (topdek)matras als je ook alleen de tijk kunt vervangen?! Maak je matras weer als nieuw met een nieuwe matrashoes. De matrashoezen van Lusanna.nl zijn leverbaar in alle maten en hoogtes. Je kunt kiezen uit een standaard tijk van polyester, een goed ventilerende tijk van 100% katoen of een extra luxe bamboe tijk met extra verzorgende werking. De matrashoezen zijn voorzien van een ritssluiting die over drie zijdes van de matrashoes lopen. Binnen een week leverbaar!

Waarom je matrashoes vervangen?

Een tijk is een hoes die om het matras heen zit. Vroeger zat deze hoes vaak vast aan het matras, maar tegenwoordig zijn de meeste matrassen voorzien van een afritsbare en (soms wasbare) tijk. Logisch, want hoewel er in principe altijd een molton en hoeslaken omheen zit wordt de tijk in de loop der tijd echt smerig. Elke nacht verlies je ongeveer een halve liter vocht dat in het matras – en met name in de tijk – trekt. Je kunt je voorstellen: niet zo hygiënisch. Je hebt de keuze om een matras te laten reinigen, maar dit is vaak ingrijpende en vaak kostbare aangelegenheid. Daarom kun je beter de tijk (matrashoes) vervangen. Dan ben je voor een paar tientjes klaar!

Hoe meet ik het juiste formaat?

Om je nieuwe matrashoes het mooist om het matras te laten passen, kun je het beste de matraskern (zonder tijk) opmeten. Geen zorgen: een enkele cm verschil tijdens het meten is geen ramp. Op alle hoezen zit enige rek die de kwaliteit van de hoes niet ten nadele kan beïnvloeden. Het is belangrijk dat de hoes niet te strak om de kern zit, anders kan er druk op de rits komen te staan. Rond daarom de hoogte in cm af naar boven!

Kies je eigen matrashoes

Onze matrashoezen zijn wasbaar op 60 graden.

Standaard matrashoes van polyester (standaard)
De standaard tijk is van 100% polyester en voelt heerlijk zacht aan!

Cool & Fresh matrashoes van 100% katoen (luxe)
De luxe cool&fresh tijk ventileert erg goed en ligt extra comfortabel!

Bamboo matrashoes met bamboevezel (extra luxe)
In de extra luxe bamboo tijk zitten bamboe vezels verwerkt en heeft daardoor een extra koele en verzorgende werking; koel in de zomer, warm in de winter!

Hoe vervang ik mijn nieuwe matrashoes?

Onze matrashoezen worden altijd binnenstebuiten geleverd. Zo wordt voorkomen dat de hoes verontreinigd kan raken tijdens transport en makkelijk om je (topdek)matras krijgt. En dan vraag je je natuurlijk af: hoe krijg ik deze tijk om de kern heen? Heel makkelijk. Volg onderstaande stappen!

  • Stap 1: Maak de rits open: je trekt - net achter de ritssluiting - de rits helemaal los zodat je de hoes kunt draaien.
  • Stap 2: Leg 1 zijde van de hoes op het matras en trek deze gelijkmatig over de hoeken van het matras heen.
  • Stap 3: Draai het matras vervolgens om en trek ook aan deze zijde de hoes gelijkmatig over het matras en de hoeken.
  • Stap 4: Rits de hoes zonder veel te trekken dicht. Als de rits niet gemakkelijk dicht gaat, zorg er dan voor dat je de hoes nogmaals aan beide zijdes gelijkmatig verdeeld over het matras.

Klaar! As easy as it is.

Waar wacht je nog op? Maak je (topdek)matras weer als nieuw en bestel een matrashoes! Binnen 1 week geleverd!