Ben je een koukleum? Ga voor flanel!

Ben je een koukleum? Ga voor flanel!Het is bijna Kerst. Een tijd van saamhorigheid, gezelligheid en... kou! De winter gaat morgen (woensdag 21-12) officieel van start. En dat is al goed te merken aan de buitentemperatuur! Brr... het is altijd weer even wennen, die koude nachten. Vind je niet? Maar met een flanellen dekbedovertrek blijf je heerlijk warm. Dat maakt die winterse nachten een stuk comfortabeler! Hoe dat precies zit? In deze blog vertel ik je meer over het materiaal en de eigenschappen van flanel.

Wat is flanel?

Flanel wordt gemaakt van los gesponnen garen en kan zowel fijn als grof worden geweven in een linnen- of keperbinding. Flanel is eigenlijk ‘opgeruwd katoen’. Het heeft dus alle goede kwaliteiten van katoen: soepel, sterk en vochtabsorberend. Opgeruwd klinkt misschien hard en oncomfortabel, maar het betekent juist het tegenovergestelde. Hierdoor ontstaat namelijk een laagje dat een beetje doet denken aan dons, waardoor het heerlijk zacht aanvoelt!

Voordelen van flanel

Flanel heeft als grote voordeel dat het zich snel aanpast aan je lichaamstemperatuur, en daarnaast houdt het warmte zeer goed vast. Hierdoor is het materiaal vooral geschikt in de herfst en de winter. Een koud bed instappen is nooit fijn, maar met een dekbedovertrek van flanel weet je zeker dat dat maar van korte duur zal zijn. Perfect voor de komende periode!

Flanellen dekbedovertrekken bij Lusanna.nl

Daarnaast is een stijlvol dekbedovertrek dé oplossing om je slaapkamer heel eenvoudig een winters tintje te geven. In ons assortiment vind je dekbedovertrekken van flanel in diverse maten. De dessins zijn sfeervol en creëren een aangename ambiance in de slaapkamer. Benieuwd naar onze flanellen dekbedovertrekken? Laat je inspireren! Bekijk ons uitgebreide assortiment.